SIF-Venner uddeler en halv million

SIF-Venner uddeler en halv million til frivillige

Der var godt fyldt i Siffen ved Sørbyhallen, da SIF-Venner indbød til generalforsamling, hvor overskuddet fra støtteforeningens arbejde bliver fordelt til de foreninger, som har stillet med frivillige.
- Det har ikke været lutter lagkage det hele, men samlet set kan vi kun være tilfredse, konstaterede formand René Sørensen i sin beretning og fortsatte:
- Når jeg ser på vores forening og de betingelser, vi opererer under, er det faktisk bemærkelsesværdigt godt.
Og der er bestemt vægt bag formanden ord. Sidst på aftenen kunne SIF-Venner uddele over 580.000 kroner til de mange foreninger, der har hjulpet ved Sørby Marked, Forårsfest med Kandis og banko.

Udfordringer med parkeringen
Først på året kunne støtteforeningen glæde sig over god opbakning til banko i Sørbyhallen, ligesom Forårsfesten med Kandis kunne melde alt udsolgt.
Men René Sørensen og resten af SIF-Venner fik deres sag for, da den forening, der havde sagt ja til at stå for parkeringen i forbindelse med Sørby Marked, svigtede og ikke dukkede op.
Tre dage før markedet stod man uden en ansvarlig forening for en af markedets vigtigste funktioner.
- Tiden stod stille. En katastrofe uden sammenligning tonede frem på nethinden og lysten til at løbe skrigende væk, listede sig ind i tankerne, huskede formanden.
Sammenholdet skulle dog vise sig stærkere end udfordringen, da blandt andre Helle Haim fra Slagelse Gardens Venner og andre frivillige bød ind.
- Der tegnede sig et billede af et sammenhold og en vilje, som er uden sidestykke. De frivillige kom fra alle kanter; Facebook, andre foreninger, spejderne, Slagelse Løbeklub. Alle – med streg under alle – bidrog med hjælp, lød det fra ham.

Unge brandfolk reddede liv
René Sørensen brugte også lidt af sin taletid på ros til Korsør Ungdomsbrandvæsen, der trådte til, da en mand faldt om med hjertestop på markedspladsen.
- Det kan godt være, at det er unge mennesker, men de er effektive. Jeg tror ikke, at han ramte jorden, før de var i gang med at give førstehjælp og genoplive manden, fortalte formanden og fortsatte:
- Kæmpe ros til de meget dygtige og kompetente unge mennesker. Jeg har efterfølgende fået oplyst, at manden overlevede og har det godt.

Sørby Marked er tradition
I år havde SIF-Venner som noget nyt et hold unge mennesker med spørgeskemaer stående ved indgangen.
Her kunne gæsterne vinde forskellige præmier, hvis de svarede på et par simple spørgsmål om deres kendskab til Sørby Marked.
Det valgte godt 2.000 markedsgæster at gøre.
-  Vi kan se, at gæsterne kommer fra nær og fjern – helt ovre fra Trekantsområdet blandt andet. Det er sjovt at se, at dem som kommer tætteste fra oftest svare, at det er en tradition, mens dem som kommer lidt længere væk fra, har hørt om markedet i radioen, læst om det i avisen eller set det på Facebook, konstaterer René Sørensen.

Glæden er belønning nok
Formanden sluttede sin beretning med at se frem mod endnu et travlt år, men hæftede sig også ved oplevelsen af at være frivillige for et stort foretagende som SIF-Venner uden løn.
- Jeg får noget igen, som ikke kan købes for penge. Jeg ser og møder mennesker, som jeg ellers aldrig ville møde. Jeg oplever sammenhold i en grad, som ikke kan beskrives og som i år virkelig stod sin prøve.
- Jeg høster min hyre under markedet, når jeg lister rundt og ser på alle de frivillige, som er kommet for at give en hånd. Det er lige der, jeg ved, at vi lykkes. Det er lige der, jeg henter kræfterne til at gøre det hele en gang til. Det er lige der, jeg indløser min check, sluttede René Sørensen.

Fordeling af støtte 2017
Sørby IF, badminton
30.467 kr.
Sørby IF, bordtennis
30.394 kr.
Sørby IF, fodbold
40.520 kr.
Sørby IF, gymnastik
69.005 kr.
Sørby IF, hockey
76.800 kr.
Sørby IF, volley
29.593 kr.
Sørby IF, løb
26.169 kr.
Sørby IF, Esport
16.625 kr.
FS Hashøj
41.561 kr.
Slagelse Garden
49.101 kr.
Skælskør Marinegarde
7.504 kr.
Hashøj Rideklub
29.796 kr.
Slagelse Wolfpack
1.020 kr.
IF62, Dalmose
60.826 kr.